Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

Tandtechnieker/Cerec

Wat is Cerec

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst is een modern tandheelkundig centrum dat de meest optimale zorg voor patiënten nastreeft. De ontwikkelingen in de tandheelkunde gaan snel. Wij vinden het belangrijk als centrum om onze patiënten op de juiste wijze te behandelen volgens de meest effectieve en betrouwbare behandelmethode. Een relatief nieuwe, maar zeer aan te raden, behandelmethode is Cerec. Cerec is een restauratiemethode van tanden of kiezen waarbij met computertechniek de benodigde restauraties worden vervaardigd. We hebben het dan over bijvoorbeeld de vervaardiging van kronen, inlays, onlays en facings.

Kwaliteit en snelheid

Met de toepassing van Cerec is het mogelijk om in één en hetzelfde tandartsbezoek een kroon of inlay te maken én te plaatsen. U hoeft dus geen vervolgafspraak meer te maken. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is inmiddels veel ervaring  met Cerec.

Hoe werkt Cerec

Via een computergestuurde behandelmethode is het voor tandartsen mogelijk om in één en dezelfde behandelafspraak een kroon, inlay, onlay of facing te maken én te plaatsen. Voorheen was het nodig om hiervoor te ‘happen’ en werd alles opgestuurd naar een tandtechnisch laboratorium. Dat is niet meer nodig.

Uw te behandelen tand of kies wordt allereerst verdoofd. Uw oude vulling wordt verwijderd, waarbij wij proberen zoveel mogelijk van uw natuurlijke tand of kies te behouden. Daarna wordt er met een 3D-camera een digitale opname gemaakt. Tijdens het bewerken van deze opname wordt op het computerscherm de benodigde tand of kies gevormd. U kunt dit zelf allemaal volgen op het scherm. Hierna slijpt een slijpmachine de op het computerbeeld gevormde tand of kies uit tot perfectie met behulp van diamantfreesjes in minder dan 15 minuten. Daarna kan de kroon of inlay worden gepast.

In ons tandheelkundig centrum wordt de gepaste kroon of inlay in een speciale oven gedurende 15 minuten op 850 graden Celsius gebakken waarna het een enorme sterkte krijgt (400 kg i.p.v. 150 kg per knobbeloppervlakte ongebakken). Aan het eind van dit bakproces wordt de kroon of inlay in uw mond vastgezet. U bent dan in het bezit van de meest perfecte tandheelkundige restauratie die op dit moment mogelijk is en die in het algemeen tientallen jaren lang in goede conditie in uw mond blijft.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie